
”Seo” Google dâhil ve diğer arama motorlarında dönüşüm elde eden anahtar sözcüğü ile üst sıralara çıkmasıdır. Bu çalışmaya bağlı olarak belirli sektörde yer edinmek için yapılan tüm dijital tanıtım çalışmalardır. SEO İngilizce açılımı Search Engine Optimization Türkçe karşılığı olarak Arama Motoru Optimizasyonu kelime öbeğinin kısaltılması şeklinde kullanılmaktadır.
Bu dijital pazarlama çalışmalarının naturel sonucu olarak marka bilinirliği artar, satın alan potansiyelinde ve sayısında artış olur. Sonunda ise ürün , hizmet satışları pozitif yönde yönde etkilenir. Kurumsal gelişme , satış artışı, marka bilinirliğinde artış, fizyolojik gelişme bundan dolayı seo çalışması ile doğru orantılı olarak ilerler diyebiliriz.
Bu yazımızı okuyarak sizde dijital pazarlama ajansı ile çalışmadan önce çalışmaların hangi aşamalardan ibaret bulunduğunu rahatça öğrenebilirsiniz. Örnek verecek olursak teknik seo, içerik kalite analizi, kod yapısı, google politikalarına uyumluluk, kaliteli backlink edinme, toplumsal medya çalışmaları, içerik ve site kodların seo uyumlu hale getirilmesi, öteki arama motorları algoritmalarına uyumlu olarak olumlu değişimler yapmak bunlar içinde sayılabilir.
Seo nasıl yapılır ?
Seo çalışması süreci içinde organik çalışma nasıl yapılır diye sormuş olacaktır olursak. Bu sual için verilebilecek en net yanıt organik ve naturel çalışma tekniklerinin etkin bir halde gerçekleştirilmesidir. Genel hatları ile bir seo çalışmasında nelerin nasıl yapıldığını saymak gerekirse ;
Site kodlarının arama motoru optimizasyonu uyumlu olacak şekilde optimize edilmesi
Seo analiz çalgılarının etkin bir halde kullanılması Rakip sitenin çalışmalarını takip etmek
Backlink sorgulama siteleri ile rakip sitelerin aldığı bağlantıları takip etmek ve buna gore bir yöntem geliştirmek.
Site hızı arama motorları tarafınca sevilecek düzeye getirilmesi İçeriğin makale yazım kurallarına uyacak şekilde düzenlenmesi
Resimlerin hem boyut hem de özgmeşhurk yönünden kontrolü organik backlink alımı ile sitenize daha fazla referans sağlanması
Anahtar kelimeleri bulma, analiz etme ve içeriklere yön verme çalışması Aşırı seoy’a ve spam’e yol açacak etkenlerden uzak durmak
İçeriği ilk giren olmaya ve özgün olmaya gayret etmek Uygun bir domain tespiti Sayfa otoritesinin artırılması için çalışmalar yapılması
yerel seo dizinlerine kayıt toplumsal medya yönetimi ile toplumsal sinyallerin artırılması. Böylece marka bilinirliğine katkıda bulunmak
İtibar yönetimi ile firma , marka itimatını artırmak Google kalite politikalarına uygunluk Responsive tasarım ile tüm mobil cihazlarda ergonomik kullanımın elde edilmesi Yapısal veri kullanarak kullanıcıya daha verimli içerik sunmak
Yelp gibi iş ile ilgili dizinlere kayıt işlemleri
Semantik seo nedir ?
Semantik seo gizli saklı anlamsal bağlantıların konu içinde kullanılarak hem kullanıcı deneyimini artırmayı hemde google suni zeka algoritmasına uyumluluğu ifade eder. İçerik oluştururken o mevzu ile ilgili, bağlantılı terimlerin, başlıkları, alt başlıkların yazı içinde kullanılması semantik seo uygulaması için yeterlidir. LSI ( Latent Semantic Indexing – gizli saklı Anlamsal Uyum ) uyumlu makale üretmek için LSI keyword enstrumanlarından s://lsigraph.Com/ sitesini kullanabilirsiniz. Yine s://kwfinder.Com/ aracıda oldukca işe yarar ve gizli saklı anlamsal uyumlu anahtar kelime üretme aracı olarak kullanılabilir.
Sem nedir ?
Seo ile Search Engine pazarlama ( sem ) kavramları ve arasındaki ilişkiyi yeri gelmişken anlatalım. Seo organik arama neticelarında başarılı olmak ve daha çok trafik sağlamak için çalışmaktır. Sem ise bir reklam bütçesi ile ziyaretçi trafiğini artırma çalışmasıdır. ( Google Adwords , feysbuk reklam benzer biçimde ). Sem ile sürekli reklam gideriniz olur.
İyi bir seo çalışmasında ise çok daha ekonomik şekilde hiç bir reklam gideri olmaksızın sitenize gelen ziyaretçi sayısı artırılabilir. Ve buna bağlı olarak alan kişi potansiyelinizi yükseltebilirsiniz. Bu işlemler hakkında bilgi almak için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya yada hangi ilde olduğunuz hiç fark etmemektedir. Bizlere bildirişim sayfamızdan rahatça ulaşabilirsiniz.
Siteye daha çok ferdin girmesi nasıl sağlanır ?
Reklam ile siteye giren sayısını artırmak
Google Adwords, facebook ve instagram reklamları ile ücreti mukabilinde google ‘da ilk sayfada kolayca yer alabilirsiniz. Bu yöntem yukarıda da belirttiğimiz şeklinde devamlı bir reklam bütçesi gerektirir. Bulunduğunuz sektörde rekabet oranının yüksek olması bu giderlerin daha da artmasına sebep olur. Günümüzde bir reklam tıklamasının 15 TL yi bulduğu sektörler vardır. Bu da kaba bir hesapla sitenize 10 ziyaretçi gelmesi maliyetinin 150 TL olduğu anlamına gelmektedir.
Organik seo şekilleri kullanarak trafik arttırma
Bu yöntemin en güzel tarafı reklam harcamalarının minimize edilmesidir. Organik sonuçlarda çıkmanın ayrıca kullanıcılara sıcak geldiğine ve daha çok güven verdiğine dair araştırmalar vardır. Bu şekilde arama sonuçlarında çıkmak için yapılan bazı temel çalışmalar vardır. Bunları genel kapsamda özetlemek gerekirse ; strateji belirleme, içerik optimizasyonu, toplumsal medya çalışma stratejisi, kullanıcı deneyimini artırma vb. Işlemlerdir.
Toplumsal medyayı etkin şekilde kullanma
toplumsal medya da internet sitelerinin alternatif trafik kaynaklarından biridir. Kimi siteler organik trafiğin yanı sıra ciddi derecede hit akışını bu kaynaklardan sağlarlar. Bundan dolayı kaliteli sosyal medya hesaplarının marka bilinirliğine ve satın alan artışına ciddi etkisi olacaktır.
Siteye direkt girişlerin artırılması
Marka bilinirliğinin organik bir sonucu olarak insanoğluın sitenize direk girişlerinin artması da beklenir. Hatta Semrush verilerine gire direk trafik seo başarısına etki eden unsurlar içinde yer almaktadır. Farklı trafik kaynaklarından önde gelen doğrudan girişler de bundan dolayı fazlaca önemli bir veri olarak kabul ediliyor.
Seo fiyat teklifi hazırlarken aşağıdaki kriterlere göz önünde bulundurmaktayız.
Hangi kelimeler için çalışma istiyorsunuz
Kaç kelime için optimizasyon yaptırmak istiyorsunuz
Sitenizin halihazırdaki google otorite ve seo kıymeti nedir
Sektörünüzdeki rekabet oranı
Ihmal etmeyin ! Google ‘ da ilk sayfada çıkmak günlük , haftalık , aylık bir iş değildir. Tertipli olarak yapılması gereken bir çalışmadır.
MENTELMEDIA isimli yazarın Seo Nedir ? Nasıl Yapılır başlıklı eseri bu Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
https://akhisarwebtasarim.com/seo-nedir-nasil-yapilir/ bağlantısındaki esere dayalı olarak.